Tobruk geopend

Onder grote belangstelling hakte Wethouder Boudewijn Revis met een ferme klap het touw doormidden waardoor het doek werd afgeschoten dat het infobord verhulde.
De wethouder droeg met de onthulling van het informatiebord de Tobruk bunker officieel over aan Scoutinggroep Van Weerden Poelman. Na de onthulling heeft de Wethouder met de sleutel de bunker geopend. Een stroom welpen wurmde zich daarna naar binnen. Helaas konden er slecht enkele welpen tegelijk in de bunker.

De Tobruk bunker is een voormalige betonnen tweepersoons schuttersput die door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt voor de beveiliging van vliegveld Ypenburg. Deze bunker was de laatste die nog heel in de grond lag, maar moest wijken voor de aanleg van de Rotterdamsebaan. Volgens de wethouder is de bunker in goede handen bij de Scouting. Hij heeft zelf ook veel plezier en ervaring met Scouting gehad. De Scoutinggroep heeft de bunker geadopteerd en zorgt voor onderhoud en bezichtiging.

De bunker staat op de Ypenburgse Heuvelrug als herinnering aan de Duitse aanwezigheid van 1940 tot en met 1945 naast het clubhuis van de Scoutinggroep aan het ILSY-plantsoen en is te bezichtigen als men zich aanmeldt via .

Opening Tobruk Bunker

Ongeveer twee maanden geleden is er op de geluidswal naast ons clubhuis een klein bunkertje geplaatst. Deze Tobruk bunker wordt op zaterdag 24 februari officieel overgedragen aan onze scoutinggroep door wethouder Boudewijn Revis.

Ik wil jullie dan ook graag uitnodigen deze overdracht bij te wonen. Vanaf 11:30 uur staat koffie en thee voor u klaar, rond 12:00 uur verwachten wij de wethouder. Uiteraard kan er na de opening een kijkje worden genomen in de bunker.

De bijeenkomst van de Landscouts en Marala welpen zal langer doorgaan en om 13:00 uur afgelopen. De Baloe welpen en de luchtscouts beginnen tegelijk met de overdracht hun bijeenkomst en gaan door tot 14:30 uur.

foto van Scoutinggroep Van Weerden Poelman.

Rabobank ClubKasCampagne

Stem op Scoutinggroep Van Weerden Poelman, en laat uw stem niet verloren gaan!!

Na de succesvolle deelname aan de Rabobank ClubKasCampagne in 2015 en 2016 doet de VWP dit jaar ook weer mee. Iedereen uit de regio Den Haag die een Rabo-rekening heeft kan dan een stem uit brengen en die stem is dan natuurlijk voor de VWP. Het aantal stemmen dat de VWP krijgt, bepaalt het bedrag dat naar de clubkas van de VWP gaat! Hopelijk weten we dit jaar het resultaat van de vorige jaren (€ 675 en € 795) te overtreffen.

Er kan gestemd worden van maandag 5 februari tot en met zondag 25 februari 2018.

Hoe werkt het precies

Onlangs hebben alle Rabo-rekeninghouders en Rabo-leden een email van de Rabo-bank ontvangen met daarin een unieke inlogcode waarmee gestemd kan worden via de volgende website:

Iedere Rabo-rekeninghouder krijgt 3 stemmen en Rabo-leden zelfs 5. Daarnaast mogen Rabo-leden een dubbele stem uitbrengen waardoor ze zelfs twee keer op de VWP kunnen stemmen. Laat geen stem voor de VWP verloren gaan en vergeet daarom niet om uw stem uit te brengen.

Verder het verzoek, om familieleden en bekenden uit de regio Den Haag die ook een Rabo-rekening hebben, te vragen om ook op de VWP te stemmen!!

De uitslag wordt op donderdag 15 maart bekend gemaakt.

Wilgen geknot

Op zaterdag 6 januari 2018 zijn tijdens een mooie winterdag een vijftal wilgen geknot. De wilgentenen zijn van zijtakken geschoond en naar de Overtuin op Ypenburg vervoerd.  De eerste wilgentenen zijn al in het hek verwerkt. Binnenkort zal de wilgentunnel worden verlengd. Met de takken van vijf wilgen kunnen wij weer een jaar vooruit. Over twee jaar gaan we weer wilgen knotten als de wilgentenen ca 2 cm dik zijn. Dit jaar waren de wilgen na 3 jaar te dik. Zie ook www.overtuinypenburg.nl