16 maart Natuur-Doe-Dag bij Scouting en LEUK Ypenburg

LEUKvwpYpenburg, 4 maart 2013 - Op 16 maart a.s. helpen kinderen van Scoutinggroep van Weerden Poelman en buitenschoolse opvang LEUK Ypenburg met het planten van de eerste 10 van de 100 bomen op de geluidswal van Ypenburg. In het najaar worden de andere bomen gepland. Scouting en LEUK Ypenburg hebben het boomplant-initiatief van Stichting ElemenTree aangegrepen om er samen met de kinderen een echte Natuur-Doe-Dag van te maken. Zij nodigen alle kinderen van Ypenburg uit om op 16 maart mee te doen en naar het ILSY-plantsoen te komen.

Uitnodiging voor kinderen van Ypenburg voor 16 maart
De Natuur-Doe-Dag  begint op zaterdag 16 maart a.s. om 10.00 uur op het ILSY-plantsoen 9 bij het clubgebouw van BSO Wings en de Scouting. In en rond het gebouw kunnen kinderen van 4 tot 15 jaar meedoen aan verschillende educatieve natuuractiviteiten. Ook aan de ouders is gedacht, want de koffie staat klaar. Maar ze kunnen ook de handen uit de mouwen steken en helpen met een van de klussen bij de Scouting. Het is tenslotte NL DOET dag (zie website NLdoet.nl op ‘klussen in de buurt van 2497 GA’).  Kinderen en ouders kunnen ook om 11.15 uur komen voor het planten van de bomen.
Om 11.15 uur lopen alle kinderen samen vanaf het ILSY-plantsoen richting Laan van Haamstede. Daar worden vanaf 11.30 uur de bomen geplant. Het programma van de Natuur-Doe-Dag staat binnenkort op de websites van Scoutinggroep Van Weerden Poelman (www.scoutingvwp.nl) en van LEUK Ypenburg (www.leukypenburg.nl).

LEUK Ypenburg is de verzamelnaam de buitenschoolse opvang Luchtkasteel, In de Wolken, Fontein, Combisport en Wings, en onderdeel van Stichting Rijswijkse Kinderopvang. Onder de naam ‘LEUK Ypenburg’ organiseren ze workshops en activiteiten voor kinderen van 4 tot 13 jaar van de buitenschoolse opvang. Van Weerden Poelman is van oorsprong een luchtscoutinggroep en biedt jongens en meisjes van7 tot 18 jaar een plezierige, avontuurlijke en leerzame vrijetijdsbesteding. De Scoutinggroep en BSO Wings zijn samen gehuisvest in het markante rood en wit gestreepte gebouw aan het ISLY-plantsoen. Stichting ElemenTree zet zich op verschillende manieren in om kinderen meer natuurbeleving te bieden (informatie: www.elementree.nl).