Zuurstokkenbos op de heuvel langs Singels

Op de hoek van Sbomenplanten3ingels en de Laan van Haamstede zijn dit weekend door kinderen bomen gepland.

Kinderen willen graag meer groen in de wijk, meer bomen om bij en in te spelen. Maar de kinderen willen meer dan alleen bomen. Bomen alleen zijn saai. Waarom geen gekleurde bomen?

De bomen mochten geen kleur bomenplanten4hebben, wel de palen die de jongen bomen staande houden. Afgelopen week hebben de leden van Scoutinggroep Van Weerden Poelman en de kinderen van de BSO Leuk Ypenburg de palen in felle kleuren geverfd. Op zaterdagochtend 16 maart kregen de kinderen eerst uitleg over bomen. Voor de oudere jeugd waren twee boswachters van gemeente Den Haag aanwezig. De jongste kinderen van de BSO  mochten bomen knutselen, terwijl kinderen van de OBS de Startbaan op de geluidswal aan het vliegeren waren. Aan kinderen van de Scouting werd gevraagd wat zij graag nog meer wilden naast bomen. Hun wensen schreven zij op een papiertje en stopten dat in uitgeholde vliertakjes. Even na 11 uur vertrokken de kinderen met hun geverfde palen vanuit hun onderkomen Wings aan het ILSY-plantsoen naar de boomaanplantplek. Zij werden begeleid door ouders, de klussers van NLdoet en buurtbewoners. Op de hoek van Singels en Laan van Haamstede – onderaan de heuvel bij de Strandbeesten -  stonden de mannen van AH Vrij al klaar met de bomen. De plantgaten waren al gegraven. Na een korte toelichting waarom de bomen hier worden gepland dZuurstokkenbos1oor Corstian van Stichting ElemenTree, gooiden de kinderen eerst hun wensstokjes in de plantgaten. Daarna vulde zij met scheppen de gaten met grond. Tien bomen zijn zo in de koude wind gepland. In het najaar worden nog eens 90 bomen gepland. De mannen van AH Vrij hebben de gekleurde boomstammen naast de bomen in de grond gezet en aan de bomen vastgebonden. Voor de kinderen was het werk gedaan. Teruglopend naar Wings riep een kind: "het lijkt wel een zuurstokkenbos". Ga zelf maar kijken of zij gelijk heeft.

Bomen op geluidswal langs A13 en A4

Stichting ElemenTree wil met bewoners en bedrijven op Ypenburg de komende tijd ca 350 bomen planten op de geluidswal van Ypenburg langs de A4 en A13. Met deze grootschalige boomaanplant
ontstaat meer speel- en recreatieruimte voor kinderen en wordt een concrete bijdrage geleverd aan een leefbare, groene en gezonde leefomgeving en de hoeveelheid bos op Ypenburg. Zie www.elementree.nl.