Scouts zaaien wilde bloemen voor de bijen

BloemenzaaienOp de “Ypenburgse Heuvelrug” hebben leden van Scoutinggroep Van Weerden Poelman op  zaterdag 18 mei wilde bloemen gezaaid voor de bijen. Bijen hebben het momenteel moeilijk. Bijen zijn voor de bestuiving van planten en bomen van wezenlijk belang. Daarom heeft het Haags Milieucentrum met andere organisaties het initiatief genomen om kinderen wilde bloemen te laten zaaien.

De gemeente had een dag eerder een bloembed laten frezen op het grasveld achter het  Scoutingclubhuis aan het ILSY-plantsoen. Het bloembed was in stukjes verdeeld, zodat iedere scout op een eigen stukje grond de wilde bloemen kon zaaien. Een bloemenmengsel met 33 soorten was beschikbaar  gesteld door Seeds in het kader van het project Honingbank. De kinderen van BSO Wings zullen in het tweede deel van het bloembed bloemen gaan zaaien.