Zomerlamp update luchtscouts

Goedemorgen allemaal,

Hierbij ook bericht vanuit het zonnige Ommen. Wij liggen een klein beetje achter met het plaatsen van een stukje maar bij deze.
Zondag zijn alle kinderen aangekomen. We hebben toen een rustige dag gehad. De tenten zijn opgezet en de bemanningen hebben hun plek gevonden op het kampterrein.
Na een rondleiding van de Ada's hoeve hebben de luchtscouts zelf per bemanning gekookt. En als afsluiting van de dag een spel in het bos gedaan en met zijn alle rond het kampvuur gezeten.

De ochtend begint bij ons vroeg. Om 08.00 schieten de buren een kanon af dus een wekker hoeven wij niet te zetten. Maandag was voor ons direct de dag dat ook de toilet gebouwen schoongemaakt moesten worden. Verdeeld over de twee bemanningen is dit keurig gedaan in de ochtend en avond. Waarop ze zelfs de opmerking kregen van andere scouts dat ze het in tijden niet zo schoon hebben gezien.

Na het ontbijt werden de eerste vliegtuigen gestart en afgesteld zodat die helemaal klaar lagen om later mee te kunnen vliegen. Terwijl ze 1 voor 1 de kisten gingen starten en controleren zaten de andere scouts F16 vliegtuigen te bouwen van balsa hout.

Na de lunch zijn we met zijn alle het bos ingegaan voor een potje levend stratego. Toen we terug kwamen is iedereen weer de vecht in gesprongen. Toch wel lekker want dat zorgt voor de nodige verkoeling op de warme dagen.
Het water en de zonnebrand creme is dan ook niet aan te slepen.

Zoals jullie al hebben kunnen zien hebben ze gisteravond drie kleuren toverrijst gemaakt. Nadat alles afgewassen was zijn we op een ander veld gaan vliegen. Op een paar start problemen met de kisten na was dit een geslaagde avond. Om wederom de dag af te sluiten bij het kampvuur met koekjes en koude chocomelk.

Vanmorgen weer vroeg het kanon, iedereen aan het ontbijt met 1 bemanning die zelfs pannenkoeken mix mee hadden genomen in hun bagage en die hebben dan ook pannenkoeken gebakken als ontbijt.

Vandaag word weer een dag vol activiteiten waar ik nog niet teveel over kan zeggen, voor het geval dat nieuwsgierige scouts alvast de site in de gaten houden. Wat ik wel kan zeggen is dat we niet al te lang op het kampterrein zullen zijn. En we een bezoeker krijgen vandaag, die speciaal voor de keuring word binnen gehaald. Maar....... daar over morgen meer!!!!