luchtscouts update

Hallo allemaal,

nog een update vanuit Ommen.
Het weer zit ons redelijk mee. We hebben we wat pittige buien over ons heen gehad. En af en toe moeten schuilen maar dat mag zeker de pret niet drukken.

Gisteravond hebben we na het eten het lakenspel bij het kampvuur gespeeld. Daarbij was er een laken met 3 gaten. 1 van de gaten daar ging het hoofd van 1 van de scouts in en in beide andere gaten een arm van een andere scout. Ze kregen een beker vla en een lepel en moesten elkaar voeren terwijl de scouts die de armen waren geblinddoekt waren en duizelig gemaakt waren. Dit werd een beetje een rommel maar was wel gezellig.
Gister was de laatste avond dat Tim bij ons zou slapen omdat hij vandaag is opgehaald om op vakantie te gaan. Als afsluiting hebben we met zijn alle een wensballon opgelaten. Daarna gingen de scouts allemaal naar bed.

Vanmorgen het weerbericht gekeken en toen bleek er een flinke bui aan te komen. Dit zorgde ervoor dat ons programma iets vertraging op liep. De luchtscouts hebben in hun eigen bemanning een vlot gebouwd. Daarna zijn we gaan schuilen voor de regen en het onweer, dit onder het genot van een heerlijk kopje soep.
Daarna zijn de vlotten te water gelaten en werden ze met de boot met Jim stroomopwaarts gesleept om zelf terug richting het kampterrein te peddelen. Onderweg zijn de vlotten nog geënterd door een andere luchtscouting groep.
Terug op het terrein aangekomen hebben de scouts een zomerse stamppot maaltijd gemaakt en gegeten. De afwas hebben we gelaten voor wat het was om voorin het kampterrein te kunnen gaan vliegen.
De lijnen pasten precies, al hebben we wel af en toe een takje van de boom ingekort en 2 vliegtuigen zelfs in de boom geland.
Omdat tijdens het kamp Bartoz jarig is geweest gaan wij morgen middag zijn feestje vieren. Wat ze gaan doen is nog een verrassing maar het word zeker een leuke middag.
Verder speculeren de scouts druk over wat er nog allemaal komen gaat.
Wel kan ik alvast verklappen dat het een drukke paar laatste dagen worden met mega leuke activiteiten en een thema dag. Meer hierover later.

Slaap lekker allemaal!!!!