Wilgen knotten op 3 jan. 2015 (2)

Op zaterdag 3 januari 2015 gaan we wilgenknotten om voor in de Overtuin de omheining verder af te maken en een wilgentunnel te maken. De wilgen langs het fietspad het Schrepelpad zijn door de gemeente Den Haag aangewezen als veilige werklocatie. De gemeente verzorgt gereedschap, trapjes en waarschuwingsborden. Schrepelpad ligt tussen de Westvlietweg en de A4, achter de sportvelden van vv Wilhelmus en andere sportclubs.

Deelnemers en werkzaamheden

We nodigen leden, hun ouders, andere familieleden en vrienden uit om samen met ons mee te helpen op deze natuurwerkdag. Er zijn uiteenlopen werkzaamheden, waardoor voor iedereen wel een klus is. We kunnen jong en oud gebruiken. Naast het snoeien moeten de wilgentenen ook transport klaar worden gemaakt en worden vervoerd naar de Overtuin. In de Overtuin starten we na de lunch met het vlechten van het hek en de wilgentunnel. Voor transport van de wilgentenen maken we gebruik van aanhangers, waarvoor wij ontheffing van de gemeente hebben om over fietspad te rijden. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd. Koffie, thee en warme chocolade, alsmede broodjes voor de lunch.  De dag sluiten we af met erwtensoep. Voor de catering zoeken we mensen die koffie en thee willen zetten, broodjes smeren en soep maken. De catering werkt vanuit ons clubhuis. Men kan eventueel eigen zagen (evt kettingzaag), snoeischaren, en werkhandschoenen meenemen. Trek nauwsluitende kleding aan. Draag stevig schoeisel. En zorg bij vochtig weer voor goede regenkleding. Als het erg slechtweer is gaat natuurwerkdag niet door.

We beginnen om 10.00 uur op het Schrepelpad met het knotten van de wilgen. In de middag start ook een ploeg in de Overtuin met het vlechten van de wilgentenen. We stoppen om 16.00 uur met erwtensoep in ons clubhuis.

Op onze website www.scoutingvwp.nl/overtuin staat uitgebreide informatie en zullen de laatste mededelingen worden vermeld.

Aanmelden

Via kan men zich aanmelden. Geef bij aanmelding door of men voor gehele dag komt, voor alleen de ochtend of alleen de middag. En geef ook door als men alleen wil wilgenvlechten in de middag in de Overtuin. Voor de catering willen we graag ook weten met hoeveel personen men ongeveer komt. Laat ook weten of men om 16.00 uur bij afsluiting met erwtensoep aanwezig is.

Route per auto en fiets

Het Schrepelpad kan per auto worden bereikt via Groene Zoom aan de Westvlietweg, langs sporthal Westvliet en vv Wilhelmus en andere sportvelden en volkstuinen tot aan het einde van de Groen Zoom, die overgaat in Schrepelpad. Er is voldoende parkeergelegenheid. Via het fietsviaduct over de A4 komt men met de fiets vanuit Leidschenveen/Forepark direct op het Schrepelpad uit.

Coördinator natuurwerkdag: Henk Kronenerg (06-54911709)