De Van Weerden Poelman groep maakt gebruik van diverse digitale media. Denk hierbij aan de website, facebook, Instagram, twitter, linked-in en dergelijke.
Op deze media plaatsen wij als groep vaak ook foto’s om het artikel de ondersteunen zodat we aan u als ouder maar ook aan andere geïnteresseerde kunnen laten zien wat de kinderen beleven en hoe leuk onze groep is!
Voor de gebruikte foto’s voeren wij het volgende fotobeleid.
  • We vermelden geen namen van onze jeugdleden
  • We plaatsen, zo veel mogelijk, foto’s die een sfeerimpressie geven, dus met name foto’s met meerdere van onze scouts / groepsfoto’s erop.
  • Bij voorkeur zijn jeugdleden op de foto herkenbaar als scout.
  • We plaatsen geen foto’s waarvan duidelijk is dat de betreffende scout(s) ze niet gepubliceerd willen zien.

Kampen en overige bijeenkomsten 
Natuurlijk hebben we ook foto´s van bijeenkomsten en kampen waarin juist uw zoon/dochter leuk op staat. Daarom zetten we een selectie van de foto’s van dit soort bijeenkomsten op onze website achter de login. Op deze manier kunnen alleen leden met een account bij de foto’s.
 
Bezwaar 
Wanneer u uw zoon/dochter niet online wilt hebben kunt u dit schriftelijk laten weten aan  we zullen dan ons uiterste best doen deze foto’s niet online te zetten. Mocht u zoon/dochter op een foto zien welke u liever niet ziet, dan kunt u dit natuurlijk ook aan ons kenbaar maken. Wij zullen ook die betreffende foto offline halen.

Social media beleid
Naast de groepssite en andere socialmedia heeft de leiding vaak ook een eigen facebook of andere social media accounts. Hierover onderschrijft alle leiding van de Van Weerden Poelman groep het Protocol Social Media van Scouting Nederland