Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het scoutingspel.
 
Regelmatig zijn we bij onze Scoutinggroep op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma's te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby? Dan ben je bij ons aan het goede adres!
 
Vaak hebben de groepen (speltakken) een maximum aantal leden op basis van het aantal leiding dat er voor de speltak beschikbaar is, zodat we een veilige en leerzame speelomgeving voor het kind kunnen garanderen. Met meer leiding kunnen we meer kinderen laten genieten van het scoutingspel! Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt een vrijwilligersklus als leiding op te pakken? Stuur dan een e-mail naar onze groepsbegeleider.

Scouting Academy
Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen de Scouting Academy. Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting.
 
Welke speltakken zijn op dit moment op zoek naar leiding?
Kijk bij de vacatures welke leidingplekken er momenteel open staan, misschien staan er nog andere leuke functies waar je misschien interesse in hebt...